Written by

Uskoro stiže Samsung Galaxy A20s

iza ugla, mobilni svijet| Views: 952

Kompanija Samsung je kroz svoju Galaxy A seriju definitivno prepoznala sve potrebe korisnika, rješenja implementirala i to je značilo samo jedno – veliki uspjeh i odlična prodaja. Koliko su telefoni ove serije zaista popularni već smo govorili u tekstu o rekordima koje je Samsung postavio u drugom kvartalu ove godine.

Nije mnogo vremena prošlo, a već se krenulo spekulisati o novim uređajima, tačnije poboljšanim modelima telefona ove generacije. Tako je najavljen Samsung A30s i A50s, nedavno smo pisali o dizajnu novog A70s modela, a sada imamo još jednu zanimljivost – Galaxy A20s. I još bolje, ovo nisu nagađanja, već potvrđene specifikacije koje je kompanija nedavno objavila.

Novi model imaće 6,4-inčni HD+ Infinity-V TFT ekran, pokretaće ga Snapdragon 450 SoC s 4 GB RAM-a, a radiće na Android Pie operativnom sistemu. Uz ovakve specifikacije dolazi i 13MP zadnja kamera s otvorom f/1.8, druga kamera od 8MP s 120° ultraširokim objektivom i kamera za dubinske efekte od 5MP. Prednja kamera imaće 5MP s otvorom blende f/2.0 i podrškom za otključavanje lica.

Zadnja strana uređaja biće izrađena od 3D plastike s efektom gradijenta, a telefon će imati dvostruku SIM karticu i ulaz za microSD. Takođe, na zadnjoj strani će se nalaziti skener otiska prsta, a za besprijekoran rad će se pobrinuti baterija od 4000 mAh s mogućnošću 15W brzog punjenja.

Samsung je pripremio i zanimljivu infografiku o telefonu koju vam donosimo za kraj ove priče, a u iščekivanju lansiranja novog modela. Telefoni iz Samsung Galaxy A serije dostupni su i u ponudi kompanije m:tel.

Galaxy-A20s-Product-Specifications_main