redmibook-14

Written by

Uskoro stižu RedmiBook laptopovi

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 643

Ukoliko ste ljubitelj uređaja iz Xiaomi porodice, ili možda njegovog podbrenda Redmi, onda će vas obradovati informacija da uskoro na naše tržište stižu Redmi laptop računari.

Iako je Redmi najpoznatiji po svojim pristupačnim telefonima, kineski brend se tokom ove godine upustio i na tržište prenosivih računara. Iako je model RedmiBook 14 za sada dostupan samo na tržištu Kine, čini se kako će uskoro krenuti i na zapad.

Upravo ovo se da naslutiti na osnovu sertifikata koji je Evroazijska ekonomska komisija (EEC) nedavno dodijelila za RedmiBook. Ovaj laptop dolazi sa ekranom od 14 inča, rezolucije 1080p i tankim okvirima. Pokreće ga Intel Core i5 ili i7 procesor, a tu je i Nvidia GeForce MX250 GPU s 2 GB namjenske memorije.

Kada govorimo o memorijskom prostoru ovog uređaja, RedmiBook 14 ima 8 GB RAM-a i 512 GB SSD-a. Laptop je prilično kompaktan, debljine samo 18 mm i težine 1,5 kilogram.

Sigurni smo da će dolaskom na naše tržište Redmi unijeti i još neke funkcionalnosti u svoj laptop. Ostaje nam samo da pričekamo početak zvanične prodaje, za koju smo sigurni da će se dogoditi u narednih nekoliko mjeseci.