Written by

Uspješan redizajn Samsung sklopivog telefona

mobilni svijet, u žiži| Views: 448

Mobilna industrija svakog dana “grabi” krupnim koracima naprijed, pa je gotovo nemoguće upratiti svaki trend koji se pojavi. Mali ili veliki ekrani, kamere sa jednim ili četiri objektiva – pitate se šta je sljedeće? Odgovor je sklopivi telefoni o kojima se sve više govori.

Upravo je kompanija Samsung, prema pisanju Bloomberg-a, uspješno redizajnirala svoj prvi sklopivi telefon i tako riješila sve poteškoće s kojima se suočavala pri prvobitnim testiranjima. Prema rječima DJ Koh-a, CEO Samsunga, kompanija trenutno testira više od 2.000 Fold uređaja, ali i dalje nije poznat datum lansiranja ove serije telefona.

Prema ranije objavljenim informacijima, Samsung Fold ipak neće biti spreman 7. avgusta za kada je najavljena premijera Samsung Galaxy Note 10 mobilnog telefona.

Stručnjaci kažu da promjene na ovom uređaju nisu vidljive “golim okom”, ali su dvije ključne komponente poboljšane. Iako je trebalo da bude predstavljen 26. aprila, lansiranje Fold-a je odloženo kako bi se određeni dijelovi unaprijedili i korisnicima pružilo potpuno novo mobilno iskustvo.

Sigurni smo da se ovom uređaju i vi radujete, a nadamo se da će kompanija Samsung u narednim sedmicama otkriti više detalja u vezi ove serije telefona, a možda i konkretan datum lansiranja.