Written by

Uzbudljiva dramska serija „Dr.Emily Owens“ na kanalu HRT

m:tel IPTV| Views: 567

EMILY

HRT 2, radnim danima od 20.05 časova

Ukoliko ste fan serija kao što su „Uvod u anatomiju“ ili „Hitna služba“ ne propustite novu seriju „Dr. Emily Owens“ koju se prikazuje svakog radnog dana na kanalu HRT 2 od 20.05 časova. Ova serija donosi vam bolničke intrige, dramu, fascinantne medicinske slučajeve i romansu na jednom mjestu.

Emily Owens je mlada i ambiciozna doktorica koja je nedavno diplomirala i započela stažirati u bolnici „Denver Memorial“ sa svojim dugogodišnjim prijateljem i tajnom simpatijom Will-om Collins-om. Odmah prvog dana, Emily shvata da rad u bolnici neće biti tako jednostavan kao što je zamišljala i da, kao i u srednjoj školi, u bolnici postoje mnogi klanovi koji si međusobno pomažu. Iako je mislila da je kraj njenim mukama iz školskih dana, njene zakleta neprijateljica iz srednje škole Cassandra uvjeri je u suprotno. Ona i dalje nastavlja spletkariti protiv Emily koja je previše dobra da joj uzvrati, a situacija se dodatno zakomplikuje kada Cassandra počne da flertuje sa Will-om. Suparništvo između Emily i Cassandre nastavlja se i na profesionalnom planu budući da obe pokušavaju zadiviti svoju mentorku, svjetski poznatu doktoricu Ginu Bandari koja ne pokazuje otvoreno svoju naklonost prema stažistima.

Emily upoznaje i pametnog mladog doktora Micu Barnesa koji ju sa sobom vodi na složene operacije i omogući joj da napreduje u poslu. Njegova bolesna majka liječi se u bolnici „Denver Memorial“ u kojoj oni rade i Emily se sprijatelji sa njom dok dolazi na terapiju. Mica je zadivljen načinom na koji se Emily ponaša prema njegovoj majci i ostalim pacijentima. Oni provode sve više vremena zajedno i njihov profesionalni i privatni odnos postaje sve intenzivniji. Emily kroz odnose sa svojim kolegama i pacijentima uči sve više o sebi i shvata da je mnogo jača nego što je bila u srednjoj školi. Tokom epizoda ona se susreće sa nizom emotivnih situacija i izazova, kao i sa slučajevima koji ispituju granicu njene moralnosti. Ona mora pomoći Indijki koja odbija transplantaciju bubrega svog zaručnika, ovisniku kojemu je dolazak u bolnicu možda posljednja šansa za spas i bolesnom dječaku koji ne zna ko mu je biološki otac.

Kritika je veoma pozitivno ocijenila ovu seriju koja ipak nije dobila svoju drugu sezonu. Serija je osvojila nagradu na festivalu 34th Young Artist Awards, a posebna zanimljivost je i da je glavna glumica u ovoj seriji Mary Gummer kćerka čuvene holivudske glumice Meryl Streep.