Written by

“Vatreni telefon” za sve šopingholičare

m:ovo m:ono| Views: 497

amazonov fire phone

Četiri godine predanog rada, truda i usavršavanja kao rezultat donijelo je Fire phone kojeg je krajem juna mjeseca predstavila kompanija Amazon.

Iako izgleda kao i svaki drugi smartfon, kad zagrebete ispod površine otkrićete nevjerovatne stvari koje vam Fire phone može ponuditi.

Ono što će na prvu privući sve zaljubljenike u gedžete i moderne tehnologije su fenomenalni trodimenzionalni displej od 4,7 inča, pet kamera i ugrađena šoping kartica za sve one koji praktikuju online kupovinu. Osnovne specifikacije koje je jako bitno spomenuti tu quad-core snapdragon 800 procesor, Adreno 330 grafički procesor, 2 GB RAM-a, a sve to na Android verziji operativnog sistema posebno osmišljenoj za ovaj telefon.

3D displej nije novitet među pametnim telefonima, ali moramo priznati da su svi dosadašnji modeli nekih drugih proizvođača prošli poprilično nezapaženo dok je kod ovog telefona to dignuto na potpuno novi nivo uz pomoć takozvane Dinamyc perpective tehnologije. 3D ćete primjetiti čim upalite ovaj telefon, a iz Amazona napominju da se ova funkcija može isključiti.

Dynamic perspective 3D opcija učiniće vam se posebno korisnom kad su u pitanju video igrice i mape jer prikaz slike prilagođava vašem pogledu, a slika se ažurira čak 60 puta u toku jedne sekunde.

Prednja kamera ovog telefona je zaista fenomenalna sa svojih 13 megapiksela, sastavljena od pet elemenata. Iz Amazona poručuju da je kamera njihovog telefona u lošim svjetlosnim uslovima bolja od kamere iPhone-a ili Sasmsunga S5, što je pomalo pretenciozno moramo priznati. Pored kamere tu je i kvalitetan zvuk koji vam obezbjeđuju zvučnici sa Dolby digital plus opcijom.

Kao što se od kompanije koja je bogatstvo stekla na e-knjigama i Kindle čitaču očekuje, Fire phone je zaista odličan za čitanje što će obradovati sve zaljublejnike u knjige.

I na samom kraju da obradujemo sve oni koji uživaju u onlajn kupovini. Naime, Fire phone ima ugrađen Firefly sistem koji uz pomoć kamere može prepoznati knjige, DVD-e, CD-ove, video igrice, a putem mikrofona može prepoznati čak i pjesme. Svrha ove opcije je naravno da navede korisnike da prepoznate predmete kupe preko jedne od najvećih svjetskih onlajn prodavnica – Amazonu. U skorije vrijeme se očekuje i unapređenje Firefly sistema kao i dodatne aplikacije jer su iz Amazona naglasili da su otvoreni za svaki oblik saradnje sa developerima.