Učenje jezika

Written by

Više nema opravdanja – Duolingo i Twich se udružuju kako bi unaprijedili učenje jezika

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 464

Jeste li spremni za učenje novog jezika? Ili stalno odlažete pod izgovorom da na kurs krećete od narednog mjeseca? Sada nema odlaganja – Duolingo i Twich se udružuju.

Nedavno se proširila informacija kako će platforma za učenje jezika Duolingo dogovoriti partnerstvo za Twich-om. Za neupućene, riječ je o platformi koja služi za streaming (prenos uživo) videa. Da, dobro ste pročitali, a program će se zvati Duolingo Verified Streamer.

Kompanija je izabrala 12 višejezičnih streaminga sa kojima će raditi doslovno sve na ovom projektu. Ideja je da novi jezik na ovaj način učite brže, bez obzira što ga nećete izgovarati odmah. Njihova ideja voditja jeste da je za učenje novog jezika ključno tzv. uranjanje, odnosno što raniji “ulazak u jezik”.

Prema stavovima kompanije, svaki Duolingo streamer dio je programa Global Ambassador, koji predstavlja svjetsku mrežu volontera koji pomažu Duolingo-u da organizuje događaje, izgradi kurseve i uopšte unaprijedi svoj rad. Partnerstvo sa kompanijom Twitch podrazumijevaće kurseve na sljedećim jezicima: engleski, španski, francuski, njemački, italijanski, kineski, japanski, portugalski i arapski.

Međutim, iz Duolingo-a obećavaju da će vrlo brzo dodati još jezika i streamera na svoju listu. Iako zvuči pomalo nekonvencionalno, ova saradnja čini se kao zaista dobra ideja.