Alcatel-5V_mtel blog

Written by

Vrijeme je za novi telefon? Razmislite o Alcatel 5V

mobilni svijet, u žiži| Views: 984

Pristupačne cijene i sjajne performanse – upravo se ovim riječima mogu opisati uređaji brenda Alcatel. Ako govorimo o modelu 5V, onda možemo reći da je on sinonim za eleganciju. Alcatel se trudi da isprati sve tehnološke trendove, pa je 5V spoj mnogo toga.

FullView format ekrana, interesantan oblik, sjajna pozadina sa dvije kamere … ovo su samo neke osobine Alcatel 5V telefona. Utisak koji će na vas ostaviti ovaj uređaj daleko je iznad njegove cijenovne kategorije.

Da krenemo detaljnije. Poleđina uređaja je veoma glatka i sjajna, na bokovima je zaobljena, a odnos stranica telefona je 19:9 što znači da telefon odlično leži u ruci. Na zadnjoj stranice se nalazi i skener za otisak prsta, kao jedan od zaštitnih sistema telefona. Tu su i dva senzora kamere od 12MP i 2 MP, postavljeni vertiklano, zajedno sa blicem. S desne strane je smješten taster za uključivanje uređaja, dok je u donjem dijelu smješten microUSB ulaz, zvučnik i mikrofon. Još jedan važan detalj jeste da Alcatel 5V podržava i istovremeno korištenje dvije SIM kartice.

Prednju stranu čini, kako već i rekosmo, 6,2-inčni FullView ekran od Asahi Dragontrail stakla koje garantuje veću otpornost na mehaničke udare. Prednja kamera kvaliteta 8MP sasvim je dovoljna za odlične selfie fotografije. Unutrašnjost telefona, kako to obično i biva kod Alcatela, čini osmojezgarni MediaTek Helio P22 čipset koji radi na 2 GHz, uz bateriju od 4000 mAh. Jednako važan segment telefona jeste memorija – 3GB RAM-a i 32GB interne memorije koja se može proširiti sa maksimalno 128GB. Telefon radi na Android 8.1 Oreo operativnom sistemu uz Joy1 korisnički interfejs.

Pređi na m:tel pretplatu i iskoristi popust od 100 KM

Ukoliko do kraja godine odlučite da postanete m:tel Pretplata korisnik, Alcatel 5V je jedan od sjajnih telefona koji možete dobiti po povoljnijim cijenama i uslovima kupovine. Podsjećamo vas da u okviru Pretplata Plus tarifa dobijate odlične bonuse koje možete koristiti u toku cijelog obračunskog perioda za razgovore, poruke i mobilni internet.

Uz m:tel Pretplata Plus tarife, uživaćete u najboljoj komunikaciji!

Za više informacija posjetite www.mtel.ba ili prošetajte do vama najbližeg m:tel prodajnog mjesta.