Xiaomi 12 Lite, koji dolazi u četiri boje, moguće naručiti u Evropi

Xiaomi 12 Lite još nije zvanično na tržištu, ali neke prodavnice u Španiji i Rumuniji su spremne da ga ponude u prodaji.

Lansiranje ovog modela se željno iščekuje svakog dana, a prema dostupnim podacima, Xiaomi 12 Lite će koštati 500 evra, dok specifikacije potvrđuju ranije nagovještaje da će telefon pokretati Snapdragon 778G čipset.

Dva “nejasna” tizera na Twitter-u nagovještavaju da će novi telefon biti ponuđen u nekoliko boja, tačnije najmanje četiri živopisne nijanse – zelenoj, ljubičastoj, ružičastoj i srebrnoj.

U nizu tvitova, iz Xiaomi-a su naveli da će 12 Lite doći „u različitim bojama koje će se uklopiti u vaš stil“, a takođe najavljuju da će to biti lagan uređaj sa „lakim, tankim dizajnom“.

Na prvim fotografijama koje su se nedavno pojavile, primetno je da će Xiaomi 12 Lite imati blago zaobljene ivice ekrana, što nije u skladu sa ostalim predstavnicima serije 12.

Zakrivljeni ekran biće veličine 6,55 inča, a imaće i Full HD+ rezoluciju, kao i stepen osvježavanja od 120 Hz. Očekuje se i baterija kapaciteta 4.500 mAh, kao i mogućnost brzog punjenja od 67 W, što je osjetno unapređenje u odnosu na prošlogodišnje modele iste serije.

Uz pomenuti Qualcomm Snapdragon čipset idu opcije za 6 GB i 8 GB radne memorije, kao i 128 GB ili 256 GB prostora za skladištenje podataka. Sistem kamera je takođe već viđen u prethodnim modelima, pa će se tu naći glavni senzor kamere od 64 MP i optičkom stabilizacijom slike, kao i ultraširokougaoni senzor od 8 MP i makro senzor od 5 MP. Prednja kamera imaće rezoluciju od 16 MP.