Xiaomi 13 bi mogao stići ranije nego što se očekuje

Written by

Xiaomi 13 bi mogao stići ranije nego što se očekuje

iza ugla, mobilni svijet| Views: 241

Iako su insajderi u posljednjih nekoliko sedmica više puta navodili da bi Xiaomi 13 mogao biti lansiran u januaru 2023, ili najranije u decembru ove godine, Lu Weibing, predsjednik Xiaomi Group China i generalni direktor Redmi-ja, ove sedmice je nagovijestio da bi se to moglo desiti do kraja tekućeg mjeseca.

Koliko je to realno, s obzirom na to da se novembar bliži kraju, niko ne može sa sigurnošću da kaže. Ipak, Lu Weibing je čovjek kojem se vjeruje, pa nam ne preostaje ništa drugo nego da sačekamo još nekoliko dana.

Kako navodi NotebookCheck, Weibing je nagovijesto da bi se predstavljanje Xiaomi-jevih pametnih telefona Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro moglo podudariti sa lansiranjem uređaja srednje klase, možda iz serije Redmi Note ili Redmi K.

Mediji prenose da kineska kompanija trenutno sprema i napredniju verziju MIUI korisničkog interfejsa – MIUI 14, te da bi sve te novine mogle biti otkrivene na istom događaju.

Što se tiče specifikacija telefona Xiaomi 13 i Xiaomi 13 Pro, i tu je još uvijek sve na nivou nagađanja. Tipsteri navode da bi oba uređaja mogao pokretati novi Qualcomm-ov procesor Snapdragon 8 Gen 2, te da će imati MIUI 14. Kako saznaju, Pro model će imati senzor kamere od jednog inča, a na oba uređaja biće vidljiva saradnja Xiaomi-ja sa brendom Leica.

Podsjećamo, Xiaomi uređaje možete pronaći u bogatoj m:tel ponudi.