xiaomi-mi-cc9-pro

Written by

Xiaomi Mi Note 10 – telefon sa 5 kamera stiže 14. novembra

iza ugla, mobilni svijet| Views: 926

Sve popularniji brend Xiaomi juče je u Kini predstavio svoj novi model telefona. Riječ je o Xiaomi Mi CC9 Pro, koji će na globalno tržište stići pod nazivom Xiaomi Mi Note 10. I nije ovo prvi put da brend ima različite nazive za kinesko i druga tržišta, ali je posebno što ovaj telefon ima pet kamera na zadnjoj strani od kojih je glavna nevjerovatnih 108MP.

Iako nema mnogo zvaničnih informacija o modelu za globalno tržište, mnogo toga se da zaključiti na osnovu onoga što je predstavljeno juče u Kini. Prvi zaključak jeste da Xiaomi sve više radi na polju kamere, pa je najveći adut ovog ili, bolje rečeno, ovih modela upravo kamera. Riječ je o sistemu sa pet kamera – glavna kamera od 108MP, 5MP telefoto kamera, 12MP kamera za portrete, 20MP ultraširoka i 2MP makro kamera za snimanje s male udaljenosti. Uz sve to, dolazi i dvostruki LED blic za što kvalitetnije fotografije.

Xiaomi Mi Note 10

Na osnovu predstavljenog Mi CC9 Pro modela, zaključuje se da će i globalni Mi Note 10 imati selfie kameru od 32MP, optičku stabilizaciju slike i najbolje od svega – bateriju od 5260 mAh koja će biti siguran partner svakog korisnika. Takođe, model Mi CC9 Pro ima ekran od 6,47 inča i odnos strana 19:5:9, uz zakrivljene ivice ekrana.

Prodaja Mi CC9 Pro modela počinje 11. novembra, a prema dosadašnjim najavama Xiaomi Mi Note 10 biće predstavljen samo tri dana kasnije – 14. novembra.