Xiaomi predstavio novi način za čuvanje rezervnih kopija fotografija i video klipova

Written by

Xiaomi uveo novi način za čuvanje rezervnih kopija fotografija i video klipova

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 80

Vlasnici Xiaomi uređaja sa MIUI korisničkim interfejsom više ne moraju da brinu da će ostati bez važnih foto i video sadržaja, jer će u okviru standardne aplikacije Gallery moći da ih kopiraju direktno na Google Photos.

Time će im one biti uvijek dostupne, a postupak je jednostavan. MIUI galerija odvešće korisnika do aplikacije Google Photos, gdje će izvršiti proces izrade rezervne kopije.

Korisnici Xiaomi Cloud-a imaće mogućnost da jednostavno prenesu svoje bezbjednosne kopije video zapisa i fotografija na Google Photos. Ažuriranja aplikacija ove sedmice su počela da uvode ovu mogućnost na pametne telefone širom svijeta.

Quanxin Wang, generalni direktor proizvoda i tehnologije, Xiaomi International, naglasio je da Google Photos i Xiaomi dijele slične vrijednosti s ciljem pružanja pouzdane platforme za korisnike i njihove trenutke snimljene na pametnim telefonima.

“Naša saradnja sa Google Photos-om će korisnicima ponuditi jednostavan način da njihovi podaci budu bezbjedno pohranjeni, dok će im se po potrebi moći lako pristupiti na različitim uređajima“, rekao je on.

Zadovoljstvo zbog ove saradnje ne krije ni Shimrit Ben-Yair, potpredsjednik Google Photos.

“Uzbuđeni smo što možemo pomoći korisnicima Xiaomi uređaja da na lakši način prave rezervne kopije svojih fotografija i videozapisa na Google Photos sa svojih Android uređaja. Google fotografije vam mogu pomoći da lako pretražujete, organizujete, dijelite i ponovo proživljavate svoje najbolje trenutke na više uređaja“, kazao je on.