Written by

YouTube-a remasterizuje stare hitove

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 463

YouTube je mjesto gdje se nalazi više muzičkih video snimaka nego na bilo kojem drugom.

Taj online servis za slušanje muzike, na globalnom nivou, svakodnevno posjećuje ogroman broj ljudi, jer je besplatan za gledanje video zapisa. Tu ćete pronaći skoro svaku pjesmu koja vam padne na pamet, ali… Veliko ali se odnosi na to da mnogi od muzičkih spotova koje ćete pronaći na YouTube-u potiču iz perioda kada je vizuelni sadržaj bio namijenjen starim televizorima sa jednim zvučnikom.

Kako bi ugođaj gledanja (i slušanja) tih video spotova bio potpun, potrebno ih je prilagoditi modernim uređajima, i baš zbog toga iz YouTube-a najavljuju da će uskoro remasterizovati skoro 1.000 muzičkih spotova sa oznakom Universal Music Group. U pitanju je remasterizacija legendarnih muzičkih spotova, kako bi današnjim konzumentima bili dostupni uz najkvalitetniji video i zvuk.

Govorimo o numerama umjetnika kao što su Billy Idol, Janet Jackson, Tom Petty, Beastie Boys, Lady Gaga, Lionel Richie i mnogih drugih.

Remasterovani video zapisi će zamijeniti ranije sačuvane, s tim da se URL ne mijenja, kao ni prethodni broj prikaza i lajkova. Da je došlo do promjene, odnosno HD nadogradnje, ukazivaće hešteg #remastered.

Remasterizacija oko 1.000 video spotova na YouTube-u bi trebalo da podrazumijeva da će tokom 2020. svake sedmice biti objavljena po jedna numera, a čitav proces bi trebalo da traje do kraja naredne godine.