YouTube omogućio strimovanje muzike na pametnom satu

Korisnici smartwatch uređaja i Wear OS-a, koji ih pokreće, dugo nisu mogli koristiti YouTube Music aplikaciju onako kako su to željeli. Sada je YouTube omogućio strimovanje muzike na pametnom satu.

Za početak, muzika se može strimovati direktno iz aplikacije bilo da ste na LTE ili WiFi mreži. Doduše, za punu funkcionalnost moraćete upariti uređaj sa Android telefonom, ali ako imate premijum pretplatu na YouTube, onda vam je ovaj detalj nebitan i imaćete pristup svim pjesmama.

Ukoliko imate premijum pretplatu, dotupno vam je 80 miliona pjesama, striming bez reklama, a aplikacija podržava Google-ovu funkciju Smart Downloads koja automatski osvježava pjesme preuzete na vaš Wear OS. Takođe, nadogradnja vam omogućava da dodate YouTube Music vidžet na vašem satu.

Strimovanje muzike na Wear OS-u bilo je problematično jer je Google Play Music sklonjen sa platforme 2020. i muzika je prebačena na YouTube, koji nije bio najbolje podešen za korištenje na ovom operativnom sistemu.

YouTube Music nije lansiran na Wear OS-u sve dok Samsung nije lansirao liniju Galaxy Watch 4 prošlog ljeta, i nije bio predviđen za drugu generaciju Wear OS-a, već je bio ekskluziva za Wear OS 3. Google je potom omogućio reprodukciju van mreže za Wear OS 2, da bi sada YouTube Music postao punopravna aplikacija za strimovanje muzike preko pametnih satova.