Written by

Za ljubitelje knjiga – aplikacija Goodreads

m:apps, preporučujemo| Views: 864

Knjigoljupci cijelog svijeta, ujedinite se – sada vam je to svakako lakše, jer moderne tehnologije su i svijet čitanja beletristike ili stručnog štiva učinile dostupnijim i jednostavnijim.

U tom pogledu dosta olakšavaju i aplikacije, pomoću kojih se ljubiteljima knjiga otvaraju neki novi, dotad neistraženi svjetovi. Jedna od njih je aplikacija Goodreads, za koju iskreno vjerujemo da će mnogima postati izbor kojem će se rado vraćati.

Goodreads aplikacija je Amazon-ov web prostor koje ukuplja čitaoce i ljubitelje pisane riječi te izvrsna platforma za preporuke knjiga. Pomaže čitaocima da otkriju nove naslove koji ih zanimaju i nudi prikaze knjiga, preporuke i još mnogo toga.

Putem ove besplatne usluge, više od 75 miliona članova je do sada dodalo više od 2,2 milijarde knjiga na svoje police. Bar-kod vam omogućava da skenirate knjige i spremite ih na policu “Želim pročitati”, a pomoću Goodreads-a možete i da nabavite personalizovane preporuke na osnovu vaših čitalačkih ukusa, pregledate sadržane knjige i žanrove da biste otkrili neke koje će vam se dopasti, ali i da pogledate šta ostali čitaju te kupite ili posudite knjige od drugih.

Takođe, aplikacija je interaktivnog karaktera, pa omogućava da se uključite u rasprave o knjigama, putem poruka, recenzija i grupa. Uz to, omogućava da prijateljima ponudite knjige, a jedna od svakako najinteresantnijih mogućnosti jeste da se pridružite izazovu čitanja, što će vas podstaći da konzumirate još više knjiga.