Za pomoć na putu - ovo je praktičan gadget za pumpanje guma

Written by

Za pomoć na putu – ovo je praktičan gadget za pumpanje guma

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 771

Prazne gume na dvotočkašu ili automobilu svakako nije nešto što bilo koji vozač želi da ga zadesi.

Još veći problem nastaje kada u tom trenutku nemate ručnu pumpu, a prva benzinska stanica ili mjesto gdje biste mogli naduvati gume nije baš u blizini. Praktična pomoć na putu stiže iz kompanije Norshire, iz Hong Konga, koja ima mobilno rješenje – malu ručnu pumpu pod nazivom Norshire Mini Tire Inflator.

Pumpa posjeduje feromagnetski 380 motor, koji funkcioniše na 30.000 okretaja u minuti i ima izlaznu snagu od 56 W. Pomoću nje možete pumpati gume do 12 bara i to brzinom od 10-17 litara vazduha u minuti.

U Norshire-u su pripremili i kratki video da pogledate kako to praktično izgleda:

Cilindričnog je oblika i ima 0,91-inčni OLED ekran, rezolucije od 128×32 piksela, koji je osjetljiv na dodir. Cijelim sistemom zapravo upravlja ugrađeni mikroračunar, koji mjeri pritisak na gumama i prekida punjenje kada željeni nivo bude postignut.

Dobra strana ove pratične pumpe je i to što u standby režimu troši samo 1 mA, što znači da, nakon punjenja, cijelu godinu može stajati u pripravnosti, spajanjem na priključak za upaljač u autu ili pomoću 5V/2A adaptera koji je sličan onom za punjenje telefona.

Ovaj mini gadget za pumpanje guma možete nabaviti na Kickstarter-u, s obzirom da su isporuke ovog mjeseca krenule širom svijeta.