Written by

Zašto je Windows 10 bolji od OS X

m:ovo m:ono| Views: 479

windows 10

U posljednjih mjesec dana kad je u pitanju svijet tehnologije sigurno se najviše pričalo o najnovijoj verziji Windowsa, za koga mnogi znalci kažu da je najbolji dosad. Mi smo ga uporedili sa OS X.

Isti oni stručnjaci sa početka priče  tvrde i da je Windows 10 toliko dobar da bi mogao navesti vjerne korisnike OS X da mu se priklone. Evo i zašto.

Univerzalni prikaz

Ono što će vam sigurno privući pažnju jesu univerzalne aplikacije koje vam omogućavaju da mijenjate uređaje, ali da ne gubite svoje mjesto i podatke u sklopu aplikacija što je zaista sjajno za one koji pored računara koriste tablet, telefon, laptop. Pored toga, Microsoft je napravio i Office aplikaciju za sve uređaje koji ne rade na Windows, uključujući Android OS i potpuno je besplatna. Na taj način možete koristiti Windows univerzalne aplikacije bez da kupujete novi telefon.

Gejmeri će ga obožavati

Novi Windows 10 ima razna poboljšanja koja će igranje igrica dići na potpuno novi nivo, a neka od tih poboljšanja su integrisana grafika, unaprijeđen DirectX 12 kao i integrisana HD Graphics.  Omogućena je i mala platforma za povezivanje Xbox konzole sa vašim računarom. Šta više možete poželjeti?

Windows 10 vam omogućava da koristite sjajne hardvere

Jedna od prednosti Windows 10 operativnog sisitema jeste što da biste ga koristili ne morate da se vezujete za određenu marku računara kao što je slučaj sa OS X. Iako su Apple  uređaji zaista fenomenalni, moramo priznati da je veća mogućnost izbora još bolja.  Sve ovo zvuči još privlačnije kad znamo da novi Windows ima sjajnu funkciju kontinuuma što omogućava automatsko mijenjanje veličine aplikacije kada na tabletu želite full screen bez tastature.

Windows 10 je poboljšan OS X

Sa sigurnošću vam možemo reći da sa OS X-a nećete preći na Windows zato što  ovaj prvi nije dovoljno dobar već zato što je ovaj drugi zaista premašio naša očekivanja. Ruku na srce, ne možemo reći da su opcije Windowsa svjetlosne godine ispred OS X-a, ali su poboljšanja zaista vidljiva. Organizacija podataka je olakšana kao i rad sa više otvorenih prozora ali i rad sa virtuelnih računara. Tu je i novi Notification System , Search funkcija ugrađena u Taskbar i još mnogo opcija koje zaista nadmašuju OS X.

Ako pređete na uređaj koji radi na Windows 10, nećete se pokajati. Obećavamo.