Written by

Završeno Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu za juniore i seniore do 23 godine

m:vijesti, prijateljstva| Views: 659

U nedjelju, 28. jula 2019. godine je završeno Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama za juniore i seniore do 23 godine “Banjaluka Vrbas 2019”, a najviše medalja osvojili su reprezentativci Češke, koji su bogatiji za 37 odličja, od čega je 13 zlatnih, 14 srebrnih i 10 bronzanih medalja. Drugo mjesto u ukupnom poretku pripada Italiji sa 21 medaljom, a slijedi Francuska sa 25 medalja.

Na ovom prvenstvu je učestvovalo oko 1 000 takmičara i članova njihove pratnje, a Banjaluka i Vrbas su još jednom pokazali da su prava sportska, ali i turistička destinacija.

Predstavnici Svjetske federacije (ICF) imaju samo riječi hvale za organizatora.

„Kajak-kanu klub Vrbas Banjaluka je važan centar na mapi našeg sporta. Rijeka Vrbas ima veliki potencijal kada su u pitanju divlje vode. Pohvalio bih Nikolu Stankovića (direktor KK Vrbas), koji sa svojom ekipom i volonterima radi sjajan posao. Jedino što nam nedostaje je medalja za domaće takmičare. Nadam se da će ubrzo jedan domaći takmičar biti na pobjedničkom postolju“,  rekao je predstavnik ICF-a Siril Nivel.

U Banjaluci je zbog Svjetskog prvenstva bio i Zlatan Ibrahimbegović, prvi banjalučki kajakaš koji je nastupio na Olimpijskim igrama 1972. godine u Minhenu.

Kompanija m:tel je i ove godine pružila podršku organizaciji Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama.

„Rado ulažemo u sport, zdrav način života i promociju pravih vrijednosti. Svjesni smo značaja ove manifestacije i činjenice da Banjaluku, ali i Bosnu Hercegovinu stavlja na mapu najvažnijih svjetskih sportskih događaja. Drago nam je što smo u mogućnosti dati svoj doprinos da se organizuje prvenstvo u kajaku i kanuu, te dati podršku daljem razvoju ovog sporta u našoj zemlji“, poručila je Milica Kondić, portparol kompanije m:tel.