Written by

Zeiss objektivi u kamerama novog Sony Xperia 1 telefona

iza ugla, mobilni svijet| Views: 725

Novi izvještaji nudi više detalja o kvalitetu ​​fotoaparata Sony Xperia 1. Čini se da je Sony pronašao novog partnera za proizvodnju modula na svojim pametnim telefonima, bez obzira na činjenicu da ovih dana isporučuje senzore za većinu pametnih telefona, uključujući i vodeće modele.

Slika trostruke kamere procurila je na kineskoj internet stranici i nakon detaljnije analize uočena je riječ “MILVUS” na ivicama. Međutim, nije slučajno da upravo Zeiss nudi raspored objektiva s istim imenom, što sugeriše da će svaki od tri objektiva (široki, zumirani i ultra-široki) biti proizveden od strane njemačkog proizvođača objektiva – Zeiss.

Sony je i ranije sarađivao s kompanijom Zeiss, naročito pri izradi Cybershot kamera. Takođe je napravio objektiv za high-end fotoaparate serije Alpha bez ogledala. Međutim, kada je riječ o novom uređaju, u izvještajima se spominje i Samsung-ov senzor fotoaparata s mogućnošću Sony Alpha know-how iskustva. Xperia 1 će imati 4K+ rezoluciju, te 6.5-inčni OLED ekran sa odnosom stranica 21: 9.

Očekuje se da će Sony Xperia 1 ove godine napraviti veliki iskorak za japanskog proizvođača hardvera. Telefon je prvi put najavljen još u februaru tokom MWC-a, ali još nismo čuli za njegovo zvanično lansiranje. Trenutno se  najviše govori o junu kao mjesecu dolaska novog Sony uređaja.