Brzo punjenje

Written by

Želite telefon sa brzim punjenjem? Tesla je odličan izbor

mobilni svijet, u žiži| Views: 479

Ko ne želi pametni telefon čija se baterija može napuniti za nekoliko minuta, umjesto za nekoliko časova? Vjerovatno ga žele svi, i zato je naša preporuka uređaj brenda Tesla.

Procesor. Veličina ekrana. Kvalitet kamere. Sve su to specifikacije koje milioni ljudi širom svijeta uzimaju u obzir prilikom kupovine pametnih telefona. Ali, tokom nekoliko posljednjih godina, još jedna je došla do izražaja – brzo punjenje. Telefoni danas postaju sve zahtjevniji kada je u pitanju električna energija, a mi smo primorani da ih stalno punimo.

Mnoge vodeće kompanije u mobilnoj industriji već su razvile tehnologije koje omogućavaju brzo punjenje baterije, a neke od njih su Fast Charge, Quick Charge, Turbo Charge, Rapid Charge, Super Charge i Dash Charge.

Quick Charge

Iza ove tehnologije stoji kompanija Qualcomm – najveći svjetski proizvođač procesora za mobilne telefone, pa ovu tehnologiju podržavaju isključivo telefoni koji koriste neki od njihovih procesora. Inače, jedan od takvih telefona jeste Tesla 9.2 koji je opremljen baterijom 3000 mAh i QuickCharge tehnologijom koja je u stanju da napuni 30% baterije za 30 minuta uz pametnu funkciju optimizacije manje potrošnje energije.

Inače, Quick Charge 3.0 tehnologija isporučuje napon u rasponu od 3,6V do 20V i struju u rasponu od 2,5A do 4,6A, te maksimalnu snagu od 18W.

Tesla telefoni u m:tel ponudi

Telefone brenda Tesla pronađite u ponudi kompanije m:tel, a detalje o modelu 9.2 sa brzim punjenjem donosimo u m:recenziji.