Google Duplex

Written by

Znate li šta je Google Duplex? Rezerviše karte umjesto vas

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 411

Priznaćete da ste nebrojeno puta priželjkivali da postoji neko ko bi umjesto vas radio određene poslove, na primjer rezervaciju karata za kino. Google, naravno, ima rješenje i zove se Google Duplex.

Riječ je o pametnom asistentu kojeg je kompanija predstavila tokom ovogodišnje Google I/O konferencije, te tada pojasnila njegovu funkcionalnost. Upravo ovaj servis može pretraživati i bukirati karte, bez da ste vi aktivno uključeni u taj proces.

Zaista, ovaj servis obavlja sve za vas i nema potrebe da prolazite kroz razne procese popunjavanja formulara. Jedino što treba da uradite jeste da ga pozovete i kažete koji film, kada i u kojem kinu želite pogledati. Asistent radi ostatak posla, a na vama je samo da na kraju izaberete mjesta i date odobrenje za plaćanje. Vaše osnovne informacije servis će zapamtiti, i koristiti kroz forme kada je to potrebno.

Nažalost, ova opcija još nije dostupna za naš region, ali korisnici pojedinih kina u SAD i Velikoj Britaniji već mogu isprobati servis. Šta kažete, da li bi i vama ovakav asistent olakšao život?